Weegschalen - Kassasystemen - Voedingsmachines

Black box




Black box kassa


kassa horeca


Informatie over de black box kassa

De geregistreerde kassa of fiscale kassa voor de horeca (restaurant, brasserie, tearoom...):

Informeer nu bij ons naar de nieuwe wet van 2013 ivm de fiscale kassa of de geregistreerde kassa en de voorwaarden waaraan uw kassa zal moeten voldoen. De aankoop van een zogenaamde zwarte doos of black box:

- Bijna uitsluitend POS-kassasystemen zullen nog voldoen (toekomstgericht is de combinatie POS-systeem met black box kassa de zekerste aankoop, wegens altijd aanpasbaar aan toekomstige wetswijzigingen...)

- De software op uw geregistreerd kassasysteem moet aanpasbaar zijn (bv. naar unieke rekening ticketten met code, enz...)

- Wij zullen de black box, die compatibel zal zijn met onze kassa's, verdelen voor heel België..

Opgelet bij de aankoop van een nieuwe fiscale kassa: niet alle kassasystemen en softwares komen in aanmerking!

Komen wel in aanmerking: bv: onze geregistreerde kassasystemen van Toshiba met onze software alsook onze BIG3: de goedkoopste kassa met Black Box op de Belgische markt met black box!

Update:

WET

-> Wet van 30.07.2013 met betrekking tot de certificatie van een geregistreerd kassasysteem in de horecasector

-> KB ter uitvoering van de Wet van 30.07.2013 mbt de certificatie van een geregistreerd kassasysteem in de horecasector

-> Circulaire dd 23/10/2013

-> Boetes lopen op tot 1500 - 5000 Euro bij niet in orde stelling...!!!

WIE

-> indien het een exploitant betreft van een inrichting waar regelmatig maaltijden worden verbruikt, alsmede de traiteur die regelmatig cateringdiensten verricht!

-> Maaltijden:

          - voedingsmiddelen met een bijkomende dienst

          - indien btw-tarief van 12 % van toepassing is

          - dranken uitgesloten

          - begrip lichte maaltijden verdwijnt

-> Verbruik ter plaatse!  is geen (meeneem= open dak, luifel, geen bediening aan tafel, drank in de verpakking)


-> Regelmatig: omzet (excl btw) uit activiteit horeca: 10 % of meer bestaat uit maaltijden voor verbruik ter plaatse.

Berekening 10%:    omzet(excl btw) restaurant en cateringdienst  x  100 = ? %

                                    totale omzet (excl btw) horeca-activiteit 



In de teller: geen meeneemmaaltijden en dranken (enkel de omzet aan 12 %)

In de noemer: alle maaltijden, dranken, verkoop van voeding en randactiviteiten ivm horeca.

-> Frituur / bakkerij: indien verbruikszaal aanwezig en een verbruik vanaf 10 % ter plaatse, dan is er een geregistreerd kassasysteem nodig voor verbruik ter plaatse en meeneem!!!

Indien verbruik ter plaatse minder dan 10 %: geen geregistreerd kassasysteem, wel btw ontvangstbewijzen uitschrijven met eventueel de kassa voor verbruik ter plaatse, geen btw ontvangstbewijzen voor meeneem...!


UPDATE: 22/11/2014

Het gebruik van een GKS (Geregistreerd Kassasysteem) is verplicht vanaf 1 januari 2015 voor elke exploitant die minimum 10% van zijn omzet uit de consumptie van maaltijden ter plaatse realiseert dwz:


- 1) Tijdens de maand januari 2015 past elke exploitant de 10%-regel toe op de omzet van 2014.  Indien het resultaat 10% of meer is dan moet de GKS in 2015 geïnstalleerd worden.


- 2) Deze uitbaters dienen zich te registreren tussen 1 januari 2015 en 28 februari 2015 als verplichte GKS gebruiker.  Enkel de wettelijke vertegenwoordigers van de onderneming kunnen deze registratie uitvoeren.  Hulpgids te verkrijgen in ons kantoor of per email!!!   


- 3) Vervolgens krijgt u één van de volgende drie uiterlijke implementatiedata:

  • 30 juni 2015
  • 30 september 2015
  • 31 december 2015

Interessant om weten ivm een horeca kassa of black box kassa:

  • Ook horecazaken die niet onder de 10%-regel vallen (zoals café's) krijgen compenserende maatregelen als ze gebruik maken van een GKS!
  • Het ogenblik van registratie heeft geen enkel invloed op de implementatiedatum...

Aanvraag VAT Signing Card (VSC):

De VSC kan pas aangevraagd worden, wanneer u als exploitant een bestelling van een GKS geplaatst hebt, zodat u dan het productienummer van het kassasysteem alsook de black box data kan doorgeven!!!

Verdere info: zie rubriek horeca kassa's of bij ons op het kantoor zijn alle documenten ter uwe beschikking als hulp!!!





Contacteer ons
webdesign by IDcreation 2015